torstai 9. huhtikuuta 2015

A mini-vacation

Sen jälkeen kun mein koko perhe on asunut yhdessä Tampereella meidän on tullut ravattua melkein jokaisena viikonloppuna Porissa. Toisaalta se on ollut ihanaa kun pääsee takaisin todella tuttuihin ympyröihin, toisaalta olisi jo aika ottaa tämä uusi kotikaupunki haltuun. Nyt ollaankin yritetty ahkerasti käydä mm. keikoilla, teatterissa, harrastamassa. Pikkuhiljaa tuntuu tämäkin kaupunki omalta (muutakuin työpaikan ja kodin välinen bussireitti), mutta ei se Pori meistä lähde millään. Sinne on aina kiva mennä.

Huomattiin että meillä oli yhteinen vapaa viikonloppu (tai no vapaa ja vapaa, olin itse vielä aamuvuoron töissä) eikä suunnitelmia. Ja nkun ei osata olla viikonloppuja ihan vain kotosalla päätettiin reissata Helsinkiin. Napattiin edullisesti Onnibussin liput ja hotellin varaaminenkin onnistui lahjakortilla, saatiin pieni irtiotto niinkin kauas mutta kuitenkin lähelle.

Päästyämme hotellille (oltiin yötä Vaakunassa jonka ihanan retro aula ihastutti) tuli hetken aikaa koomailtua ja googlailtua ruokapaikkaa illaksi. Valittiin Tony´s Deli Cityshopparin edun mukaan ja suunnattiin sinne. Huomattiin sinne kävellessämme että suhattiin niitä kulmia viime vuoden elokuussa melko paljon kun olimme juhlimassa vuosipäivää Helsingissä ja silloin ruokailtiin Gaijinissa. Ihan hiukan teki mieli muuttaa suunnitelmaa ja suunnistaa Gaijinin ovista sisään, mutta ehkä sitten taas ensi reissulla.

Tony´s Deli näyttää ulkopuolelta melko vahvasti ketjupaikalta, mutta sisältä ihanan kodikkaalta ja tyylikkäältä. Ihan hetken kuolasimme paikan alkupalapöytää mutta jätimme väliin koska olisimme varmaan kierineet ulos ravintolasta.Alkupaloiksi valikoitiin oliiveja (Matti on vihdoin käännytetty!) ja valkospulileipää. Alkuruuat olivat pienoinen pettymys sillä leipä oli melko kallis ollakseen melko mitäänsanomaton. Pääruuat olivat hyvin paljon molempien mieleen, itse otin punajuuririsottoa tiikerirapujen ja kampasimpukoiden kanssa ja Matti valitsi puolikkaan kanan.

Seuraavana päivänä mahtavien yöunien jälkeen tietysti hotellin aamupala (olin herännyt jo yhdeksältä varmistamaan ettemme vain myöhästy kellojen siirron vuoksi). Aamupalalla ihastutti pyöreät herkkumunkit ja erityisen herkullinen haudutettu tee.


Sain houkuteltua Matin kävelemään Kaivarin Kanuuna-kirppikselle josta olen lukenut paljon kehuja. Kirppis itsessään oli suuri pettymys, myynnissä oli jonkin verran kyllä merkkitavaraa mutta sellainen todellinen kirppisfiilis puuttui enkä jäänyt katselemaan tavaroita oikein mihinkään pöytään. Onneksi ihana kävely ihastellen näyteikkunoita ja vanhoja taloja oli reissun yksi kivoimmista jutuista. Ja nähtiin meri! En tiedä koska olen viimeksi sen nähnyt, oli jo ikävä. Olen niin paljon enemmän meri-ihmisiä kuin järvi-ihmisiä, se vaatiikin täällä Tampereella hieman enemmän totuttelua.Asukuvien ottoon oli mahtavat olosuhteet (huonosta hiuspäivästä huolimatta) ja tietysti kameran akku simahti toisen kuvan jälkeen. Noh, muutaman saatiin napattua mutta asu tuon takin alla jää melkoisen piiloon. Tuo takki kuitenkin on uusi, Vilasta talven loppaleista ostettu ehkä enemmän ensi talvea silmällä pitäen, mutta hyvin olen hiihdellyt katuja menemään tässä lopputalven ja alkukevään sekoitusilmassa. Enpähän ole vilustuttanut itseäni. Jalassa myös uudet farkut, kaverin vinkkamana ostin Tiger Of Swedenin farkut ja tykkään kovasti.Käväistiin muutamassa kaupassa, itselle tarttui muutama juttu mukaan ja suunniteltiin lounasta. Olin koko viikonlopun hieman enemmän ja vähemmän epäsuorasti yrittänyt vihjailla haluavani kovasti sushia, joten ihana mieheni suostui sushi-buffetiin. Paikaksi valikoitui Konichiwa-ravintola ja buffet oli todella mainio. Lounaalla kulutettiinkin sitten aikaa kun yritettiin ruokailla ihan rauhassa eikä vetää ruokaövereitä heti ensimmäisellä lautallisella. Buffetissa oli myös todella maukkaita friteerattuja katkarapuja kahdessakin muodossa.

Ihanan rentouttava pikareissu Helsinkiin, pitäisi ehdottomasti tehdä useammin. Kauhiasti tuli tähänki tekstiä ja kameran takia ihan liian vähän kuvia...=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti