tiistai 21. heinäkuuta 2015

Luxemburg day 1

Reissu vanhaan kotimaahan sujui ihanasti. Ilmojen puolesta onni ei ollut mukana, kuukauden ainoat sadepäivät osuivat tietty juuri meidän reissun ajalle. Isoa kameraa ei vaan tullut kovinkaan paljon kannettua mukana vaan nappailtua fiiliskuvia kännykällä.

Lensimme Tampereelta Frankfurt Hahnin lentokentälle josta nappasimme vuokra-auton ja ajoimme noin 1,5h Luxemburgiin. Ajoimme heti vanhoille kotikulmille hakemaan iltapalaa eli Pizza Hutiin! Pizza Hutin valkosipulileivät, so good! Vaadin myös Suomeen vuohenjuustolla ja jättiravuille kuorrutettuja valkkarileipiä.


Maanantai kului kierrellen kaupungilla ja myöhemmin isoimmassa ruokakaupassa jonne voisin eksyä tuntukausiksi. Reissuilla rakastan eniten (syömisen lisäksi) ruokakaupoissa kiertelyä. On ihana tutkia paikallisia hedelmähyllyä, kalatiskiä, juustoja ym. Auchanissa hedelmä, liha ja kalahyllyjä löytyy metrikaupalla. Juomahyllyillä vietettiin varmaankin eniten aikaa kun valkattiin kotiinviemisiksi viinejä. Itse odotan eniten paikallisen valkoviinin testausta.Olen koko meidän suhteen ajan hehkuttanut Matille yhtä ravintolaa Luxissa. Olen käynyt siellä itsekin vain kaksi kertaa aiemmin mutta paikan liekitetyt jättiravut tulevat joskus uniinkin. Katkarapuhullu täällä ilmoittautuu!

Iso vuoka jöttirapuja tulee liekehtivänä pöytään, niiden kanssa syödään tietysti ranskalaisia pottuja ja majoa sekä salaattia herkkukastikkeella. 

Ravintolassa oli mahtavaa, sieltä mentiin keskustaan katsomaan raketteja joita ammuttiin taivaalle muutaman uudenvuoden edestä. Tiistaina oli siis Luxemburgin kansallispäivä ja maassa juhlinta ajoittuu edelliselle illalle jotta jokaisella on aikaa toipua vapaapäivänä. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti